MEVROUW PLEYSIER

Om te smelten,
klimaatspijbelen met Pleysier

Vorige week donderdag vertrokken wij — ik mevrouw Pleysier en klas grijs — met de trein naar Brussel om te gaan betogen. Want wij vinden vinden dat de regering te weinig doet voor het klimaat !!
En we zijn niet alleen. . . .

Screen Shot 2019-01-18 at 12.55.24.png

We eisen een duidelijk klimaatplan, zodat ook België mee zorgt voor een minimale stijging van de de temperatuur maximum 1,5° graden tegen 2050. Het is hoog tijd dat ook wij Belgen actie ondernemen, anders wordt het voor de toekomstige mensen, dieren en planten moeilijk overleven.
De jongeren die gaan betogen stellen zich de volgende vraag: Heeft het zin om te studeren als de politiek te weinig doet met de wetenschappelijke kennis over de wereld? Natuurlijk heeft het zin om te studeren, maar de jongeren vinden dat de politiekers meer moeten doen met de kennis die er al is.

Er wordt betoogd tijdens de schooluren, daardoor geven ze een luide stem, maar dat is voor sommige mensen een probleem. Vervelend dat je daardoor lessen mist, en voor de leerkracht is het ook vervelend dat niet altijd iedereen aanwezig is, zeker wanneer er toetsen zijn. De jongeren zorgen er zelf voor dat ze hun schriften bijschrijven en hun agenda aanvullen.

In november was er een betoging op zondag met maar liefst 75.000 mensen, maar de politiekers hebben niet geluisterd, vandaar dat ze het nu wekelijks tijdens de schooluren doen zodat de politiekers deze keer misschien wel luisteren.

Lets change the world

(Laten we de wereld veranderen).